Acum poți accesa până la 300.000 de Euro pentru investiții în abatoare de capacitate mică în zonă montană

Începând de ieri, 13 iulie 2020, se pot depune proiecte de finanțare pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole – componenta de investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”.

Fondurile disponibile sunt de 12.930.334 Euro.

Banii se pot accesa pentru una dintre următoarele investiții:

  • Înființarea unităților de sacrificare (abatoare de capacitate mică, centre de sacrificare), înființarea de unități de procesare carne și investiții privind marketingul produselor din carne (ex. etichetare, ambalare);
  • Producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile (solară, eoliană, geotermală), a energiei produsă cu ajutorul pompelor de căldură, în cadrul unității procesatoare ( inclusiv în cadrul unității de sacrificare) exclusiv pentru consumul propriu și investiții pentru îmbunătățirea eficienţei energetice, ca și operaţiuni din cadrul unui proiect mai mare de investiţii.

Finanțarea nerambursabilă este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative/societăți cooperative și 40% pentru alte întreprinderi și nu va depăși 300.000 euro/proiect.

Depunerea proiectelor de finanțare se face on-line, pe pagina AFIR (www.afir.info), conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, până la termenul limită de 31.12.2020.

Punctajul minim pentru proiectele depuse este eșalonat pe luni, astfel:

45 puncte – 13-31 iulie

40 puncte – 1-31 august

30 puncte – 1-30 septembrie

25 puncte – 1-31 octombrie

20 puncte – 1-30 noiembrie

10 puncte – 1-31 decembrie

Mai multe informații despre condițiile de îndeplinit și documentele necesare găsești pe pagina www.afir.info, la secțiunea PNDR/ Investitii prin PNDR/ sM 4.2 – Procesare produse agricole.

Dă mai departe:

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te mai poate interesa:

Documente necesare pentru a aplica la măsura DR 12
Noutăți

Documente necesare pentru a aplica la măsura DR 12

Să devii fermier la început de drum și să îți construiești propria exploatație agricolă poate fi o adevărată aventură. Pentru mulți tineri cu potențial și idei inovatoare, măsura DR12 apare ca o poartă deschisă către oportunități de dezvoltare și finanțare. Cu toate acestea, pentru a beneficia de sprijinul nerambursabil oferit de Uniunea Europeană și de autoritățile române, este esențial să pregătești un dosar solid, complet și corect întocmit.

Mai multe »
Condiții de eligibilitate pentru DR 12
Noutăți

Condiții de eligibilitate pentru DR 12

Pentru tinerii fermieri aflați la început de drum, oportunitățile de finanțare pot fi adevărati colaci de salvare. Într-o lume în care costurile de producție cresc, iar cerințele consumatorilor sunt tot mai mari, accesarea unui sprijin financiar prin măsuri precum masura dr12 poate face diferența între o fermă care supraviețuiește și una care prosperă.

Mai multe »
Câtă finanțare poți obține prin măsura DR 12?
Noutăți

Câtă finanțare poți obține prin măsura DR 12?

Articol redactat pentru a veni în sprijinul tinerilor fermieri la început de drum, care vor să înțeleagă toate detaliile legate de măsura DR 12, de la sumele pe care le pot obține, până la modul în care pot beneficia de cofinanțare și de diverse facilități fiscale.

Mai multe »

Rămâi informat

Nu rata informații care îți pot aduce bani în fermă!

Apasă butonul de mai jos și rămâi informat despre cum poți să obții bani europeni