Află de ce documente ai nevoie pentru sprijinul de 73 Euro pe vaca

Află de ce documente ai nevoie pentru sprijinul de 73 Euro pe vaca

Joi, 23 martie 2023, este ultima zi în care poți depune documentele pentru sprijinul de 73 Euro pe vaca, oferit de stat crescătorilor de bovine ca să recupereze din pierderile anului 2022, cauzate de scumpirile de gaz și de curent, în contextul războiului din Ucraina.

Citește în continuare ca să afli care sunt documentele pe care trebuie să le depui sau transmiți centrului tău local APIA pentru sprijinul de 73 Euro pe vaca.

Nu ești sigur dacă te încadrezi pentru acest sprijin? Apasă linkul și verifică condițiile de eligibilitate în articolul nostru publicat anterior despre sprijinul de 73 Euro pe vaca.

Atenție la criteriul clarificat în Monitorul Oficial nr. 116/09.02.2023: sprijinul se poate cere pentru numărul de vaci deținute la 31 iulie 2022, cu condiția ca minim 75% din acest efectiv să mai fie în exploatație și la data de 31 decembrie 2022.

Iată și documentele pe care trebuie să le depui la centrul APIA de care aparține exploatația ta, pentru sprijinul de 73 Euro pe vaca.

Listă documente

1. Cerere de solicitare a ajutorului de stat

Se poate obține de la centrul APIA sau se poate descărca și online de AICI.

2. CI sau CUI

3. Coordonate bancare/trezorerie

4. Documente emise de medicul veterinar

Documente din care rezultă efectivul de vaci adulte deținute la data de 31 iulie 2022, precum și cel deținut la data de 31 decembrie 2022 în explotația înscrisă în cerere.

5. Documente pentru dovada valorificării laptelui

În cazul valorificării către prim-cumpărător: 

Copie de pe contractul încheiat pe o perioadă de minimum 6 luni cu un prim-cumpărător, valabil în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, însoțită de următoarele documente în funcție de forma de organizare, respectiv pentru producătorul PJ/PFA/II/IF copii de pe rapoarte fiscale de închidere zilnică/factură/facturi din care rezultă că a valorificat lapte în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, iar pentru producătorul persoană fizică, copie de pe atestatul de producător, emis înainte de 1 august 2022 și valabil cel puțin până la data de 31 decembrie 2022, precum și copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol din care rezultă cantitatea de lapte valorificat în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022.

În cazul altor tipuri de valorificare:

  • Copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoană fizică din care rezultă cantitatea de lapte valorificat în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, însoțită de copie de pe atestatul de producător, emis înainte de 1 august 2022 și valabil cel puțin până la data de 31 decembrie 2022, precum și documentul sanitar-veterinar pentru valorificare;
  • Copie de pe avizul de însoțire a mărfii și de pe dispoziția de încasare a valorii/documentele fiscale aferente laptelui comercializat pentru producătorul care a efectuat valorificarea laptelui în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică;
  • Copie de pe avizele de însoțire a mărfii care atestă livrarea și de pe notele de intrare-recepție în unitatea de procesare, din care să rezulte livrarea și recepția laptelui, în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, la unitatea proprie de procesare, precum și copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesarea laptelui.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023.

Rămâi informat

Vrei să știi mai multe despre cum poți obține bani pentru ferma ta? Abonează-te la newsletter și rămâi la curent cu ultimele știri despre măsurile de finanțare din agricultură.

Dă mai departe:

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te mai poate interesa:

Documente necesare pentru a aplica la măsura DR 12
Noutăți

Documente necesare pentru a aplica la măsura DR 12

Să devii fermier la început de drum și să îți construiești propria exploatație agricolă poate fi o adevărată aventură. Pentru mulți tineri cu potențial și idei inovatoare, măsura DR12 apare ca o poartă deschisă către oportunități de dezvoltare și finanțare. Cu toate acestea, pentru a beneficia de sprijinul nerambursabil oferit de Uniunea Europeană și de autoritățile române, este esențial să pregătești un dosar solid, complet și corect întocmit.

Mai multe »
Condiții de eligibilitate pentru DR 12
Noutăți

Condiții de eligibilitate pentru DR 12

Pentru tinerii fermieri aflați la început de drum, oportunitățile de finanțare pot fi adevărati colaci de salvare. Într-o lume în care costurile de producție cresc, iar cerințele consumatorilor sunt tot mai mari, accesarea unui sprijin financiar prin măsuri precum masura dr12 poate face diferența între o fermă care supraviețuiește și una care prosperă.

Mai multe »
Câtă finanțare poți obține prin măsura DR 12?
Noutăți

Câtă finanțare poți obține prin măsura DR 12?

Articol redactat pentru a veni în sprijinul tinerilor fermieri la început de drum, care vor să înțeleagă toate detaliile legate de măsura DR 12, de la sumele pe care le pot obține, până la modul în care pot beneficia de cofinanțare și de diverse facilități fiscale.

Mai multe »

Rămâi informat

Nu rata informații care îți pot aduce bani în fermă!

Apasă butonul de mai jos și rămâi informat despre cum poți să obții bani europeni