Pe 30 iulie 2020 a intrat în vigoare Ghidul de finanțare pentru programul „Casa eficientă energetic”, odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 678 din aceeași zi.
Programul oferă până la maxim 70.000 lei finanțare nerambursabilă, inclusiv TVA, dar nu mai mult de 60% din cheltuielile eligibile pentru efectuarea lucrărilor destinate creșterii eficienței energetice în locuințe unifamiliale (nu se aplică pentru blocuri!), deținute de beneficiari persoane fizice.
În funcție de indicatorii de eficiență energetică atinși după efectuarea lucrărilor de eficientizare, există trei praguri de finanțare:
- 40.000 lei
- 55.000 lei
- 70.000 lei
Atenție! Nu se acordă finanțare imobilelor aflate în construcție, ci doar pentru reabilitarea celor deja construite, identificate cu număr cadastral și carte funciară.
Deși Ghidul de finanțare este deja în vigoare, încă NU se pot depune proiecte de finanțare, până când nu lansează AFM anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere. Acest anunț se va publica cu minimum 30 de zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înscriere.
Ghidul de finanțare conține toate detaliile privind condițiile și modul de accesare a programului:
- CE lucrări se finanțează prin programul Casa eficientă energetic
- CINE poate beneficia de programul Casa eficientă energetic
- CUM se accesează programul Casa eficientă energetic